Kevätauringon ensi säteet pilkottavat ikkunasta, kun pikku hiljaa talvi väistyy ja mennään kohti valoisampaa aikaa. Vaikka kuinka ihanalle auringonpaiste pitkän talven jälkeen tuntuukin, on auringonvalolla myös se ikävämpi puoli. Matalalta paistava kirkas aurinko saa nimittäin usein kodin tuntumaan todella nuhjuiselle ja paljastaa armottomasti kaikki kodin epäkohdat. Kaikki ne talven aikana kertyneet tavara kasat, pöly, likaiset ikkunat ja repsottavat tapetit oikein huutavat läsnäolollaan huomiota. Sisustusahdistus iskee päälle kuin yleinensyyttäjä ja koti voi tuntua jopa ahdistavalta.

Kerroin uusimmassa Oodia median jutussa 4 vinkkiä kodin piristämiseksi:

1 Siivoa ja karsi

Lisääntyvä valo paljastaa armottomasti pölyn ja epäjärjestyksen. Hyödynnä kevätauringon tuoma energia ja tee perusteellinen kevätsiivous. Karsi samalla jemmatut paperit ja tavarat sekä käy läpi kaapit. Siisti koti on hyvää ensiapua sisustusahdistukseen.

2 Panosta tekstiileihin

Vaihda näyttävät verhot, matot tai sohvatyynyt, ja asunto saa heti uutta ilmettä. Valitse rohkeasti makuusi sopivia kuoseja ja värejä. Kiinnitä huomiota siihen, että matto on tarpeeksi suuri. Oikeankokoinen matto kokoaa oleskelualueen yhtenäiseksi kokonaisuudeksi. Nyrkkisääntönä voi pitää sitä, että nojatuolien ja sohvan etujalat ovat maton päällä tai aivan vieressä. Ruokapöydässä istuessa maton pitää puolestaan riittää reilusti tuolien alle.

3 Kalusta harkitusti

Kalusteet kannattaa valita huoneen mittasuhteisiin sopiviksi. Suomalaisen perisynti on monesti valita liian suuri sohva, kun taas muut huonekalut jäävät liian pieniksi. Huone kannattaa miettiä kokonaisuutena, jossa jokaisella huonekalulla on oma paikka, jolloin kulkureitit jäävät vapaiksi. Pieneen kotiin saadaan ilmavuutta ja tilan tuntua, kun sinne valitsee jalallisia huonekaluja.

4 Maalaa ja tapetoi

Mikäli huone kaipaa suurempaa muutosta, kannattaa marssia rautakauppaan tutkailemaan maali- ja tapettivaihtoehtoja. Luota sävyjen ja kuosien valinnassa omaan makuusi – jos sinä tykkäät siitä, se on silloin hyvä. Kannattaa muistaa, että seinän voi aina maalata tai tapetoida uudelleen, mikäli aiempi valinta alkaa kyllästyttää. Seiniä voi piristää myös taiteella, peileillä tai vaikkapa makrameilla.

Apua akuuttiin sisustusahdistukseen saat myös meiltä, Sisustuskorjaamolta!

Tutustu alta suunnittelupaketteihimme ja kutsu minut Vilkaisemaan, Säätämään, Kohentamaan tai Parantamaan sisustuksesi kuntoon!

Vilkaisu™

Kaipaatko sisustusneuvoja kotisi pieniin muutoksiin? Vai oletko rakentamassa ja kaipaat ammattilaiset mielipidettä pintamateriaalivalintoihin? Meidän Vilkaisu™ palvelu on ratkaisu sinulle! Vilkaisu™ on konsultointipalvelu, jonka aikana voimme käydä läpi kaikki kotisi ongelmakohdat ja saat heti neuvot ja vinkit kotisi sisustuksen parantamiseksi. Käynnin jälkeen saat vielä käynnistä raportin, josta selviää kaikki läpi käydyt asiat. Varsinaista suunnitelmaa Vilkaisu™ palvelu ei kuitenkaan sisällä, mutta teemme mielellämme sinulle tarjouksen sopivasta sisustussuunnitelmapaketista, jos sille herää tarvetta.

Sisustuksen säätö™

Kun sisustusta pitää päivittää ilman remonttia, on valintasi Sisustuksen säätö™!

Sisustuksen säätö™ on palvelu sinulle, joka kaipaat lähinnä sisustuksellista apua ilman remontointia. Säädämme sisustuksesi, kuten huonekalut, tekstiilit sekä koriste-esineet sinulle sopiviksi, jotta saat itsellesi kauniin ja kutsuvat kodin! Suunnittelussa otetaan huomioon jo olemassa olevat pintamateriaalit, joten tämä paketti sopii sinulle, mikäli asut esimerkiksi vuokralla tai sinulla ei muuten ole halua lähteä tekemään isompaa remonttia.

Kodin kohennus™

Täydellinen apu remontoijalle tai rakentajalle!

Kodin kohennus™ -pakettimme on apunasi, kun tarvitset sisustussuunnittelijan apua pintaremontin suunnitteluun tai uuden talon pintamateriaalien valintaan. Toteutamme sinun tarpeitasi ja toiveitasi vastaavan sisustussuunnitelman, joka sisältää kattavasti kaikki materiaalilistaukset hintoineen ja hankintapaikkoineen. Saat suunnitelmat niin lattia-, katto- kuin seinämateriaalienkin valintaan. Pääset nopeasti kaupoille sekä työn touhuun. Et joudu juoksemaan kaupoissa ja vertailemaan eri ratkaisuja, me teemme sen puolestasi. Luomme sisustussuunnitelman, joka on sinulle suunniteltu!

Perinpohjainen parannus™

Perinpohjainen parannus™ on valintasi, kun koko koti täytyy sisustaa uudelleen!

Kun edessä on iso remontti tai aloitat uuden talon rakentamisen, valitse Perinpohjainen parannus™. Olemme apunasi alusta loppuun saakka, joten ota yhteyttä ajoissa, mieluiten jo silloin kun rakentaminen tai remontointi on vasta ajatuksissa.

Perinpohjainen parannus™ sisältää kotisi pintamateriaalien suunnittelun kaikkiin tiloihin sekä huonekalujen, tekstiilien, valaisinten sekä mahdollisten koristeiden valinnat ja sijoittelun. Suunnittelussa otetaan huomioon sinulla jo mahdollisesti olevat kalusteet ja ne sovitetaan mahdollisuuksien mukaan uuteen sisustukseen sopivaksi.

Sisustussuunnittelupaketeistamme löytyy apu monenlaiseen sisustuspulmaan!

Mikäli paketeistamme ei löydy sinulle sopivaa palvelua tai haluat tuumastella yhdessä vaihtoehtoja, varaa alta minulle soittoaika!

Minä rimpautan sinulle ja käydään yhdessä läpi eri vaihtoehdot. 🙂

Lataa tästä opas kodin sisustussuunnitteluun!

Ahdistaako tuleva remontti ja varsinkin sen suunnittelu? Et oikein tiedä, mistä lähteä liikkeelle ja mitä kaikkea pitäisi huomioida? Unelmissa olisi kaunis ja toimiva koti, mutta miten se tehdään? Ei hätää! Lataa tästä meidän ilmainen opas, ja saat vinkit ja neuvot oman kotisi suunnitteluun!