Uusi blogisarja alkaa! Tule mukaan oppimaan kodin sisustussuunnitelusta.

02.01.2023

 

Uusi vuosi on aluillaan jälleen. On aika riisua joulukoristeet ja aloittaa arki. Olen huomannut, että usein joulun jälkeen, kun kuusi, tähdet, tontut ja muut koristeet on viety taas varaston uumeniin, tuntuu koti jotenkin valjulta ja tyhjältä. Toisaalta kodissa on jälleen tilaa, mutta jotain sieltä myös puuttuu. Ehkä juuri tämän vuoksi meihin koti-ihmisiin iskee näin joulun jälkeen helposti sisustusvimma. Kotiin täytyy saada jotain uutta. Vuoden aloitus on usein myös se aika, kun aletaan suunnittelemaan tulevia remontteja. Ehkä ne on tarkoitus tehdä kesälomalla, tai jopa myöhemminkin, mutta alkuvuodesta pää tuntuu olevan täynnä ideoita ja tarmoa ainakin suunnittelulle. Tämä on mielestäni enemmän kuin hyvä asia, sillä hyvin suunniteltu on varsinkin remonttien kohdalla todellakin jo puoliksi tehty.

Miksi kodin suunnittelu sitten on niin tärkeää? Ensinnäkin sen vuoksi, että uskon, että jokaisella on oikeus kauniiseen ja toimivaan kotiin. Koti on niin keskeinen osa elämäämme, että sen tulisi olla viihtyisä, toimiva ja oman mielen mukainen. Toimimaton koti ahdistaa, lisää stressiä ja saa mielen ärsyyntyneeksi. Mikään ei ole koskaan paikoillaan, tavarat seilaavat edes takaisin ja seinät kaatuvat päälle. Mutta kun koti on kunnossa, saamme rentoutua, unohtaa maailman murheet ja latautua. Kun koti vastaa tarpeitamme on siellä asuminen mukavaa ja helppoa. Asiat löytävät helpommin paikkansa ja pysyvät järjestyksessä. Kodissa on silloin helppo olla. Ja kun koti on vielä kaunis, tuo se meille valtavaa hyvänolontunnetta. Kotioven avauduttua tulee olo, että on todella ihanaa olla kotona, niin kuin Ikean mainoksessa niin osuvasti todetaan.

Kodin sisustuksen ja remontin perusteellinen suunnittelu on tärkeää myös siksi, että kodin rakentaminen tai remontointi ei todellakaan ole halpaa, varsinkaan tänä päivänä kun kaikkien materiaalien hinnat ovat nousseet niin paljon. Kun samalla rahalla ei todellakaan saa kaikkea mitä ennen, täytyy todella miettiä, mihin panostaa ja missä voisi päästä vaikka hieman halvemmalla. Mistä sitten aloittaa? Se on ongelma, johon törmään asiakkaideni kanssa aina. Joko ideoita on liian paljon, ja on hankala tietää, mitä kaikkea niistä toteuttaisi. Mikä olisi se itselle sopivin ratkaisu, kun vaihtoehtoja on niin paljon? Tai vaihtoehtoisesti ideoita ei ole lainkaan ja ollaan aivan jumissa koko suunnittelun kanssa. Jotain pitäisi tehdä, mutta suunnitelussa ei päästä oikein edes alkuun. Myös perheen sisällä saattaa olla ristiriitaisia toiveita siitä, miltä kodin pitäisi näyttää, ja mihin siellä haluttaisiin panostaa. Toiveet ja ajatukset tulevasta muutoksesta saattavat olla aivan erilaisia, ja kun kaikkea ei voida tehdä, on riita valmis.

Helpottamaan tätä tuskaa halusin tänä vuonna kirjoittaa sinulle blogisarjaa, jossa kerron kodin sisustussuunnittelusta. Minulla tuli viime syksynä kymmenen vuotta täyteen yrittäjänä ja olen tässä urani aikana kerännyt paljon tietotaitoa kotien suunnittelusta. Hyödynnän noita taitoja päivittäin asiakkadeni projekteissa, mutta uskon, että niistä voisi olla hyötyä ihan jokaiselle. Minulla on myös tavoitteena tehdä maailmasta kauniimpi paikka, tila kerrallaan. Siksi haluan nyt tuoda tätä tietotaitoa ihan jokaisen saataville, jotta meillä kaikilla olisi mahdollisuus toteuttaa toimiva ja kaunis koti, sekä välttää remonttimokat. Tulen jakamaan viikottain vinkkejä sekä neuvoja siihen, miten sinä voit luoda kodistasi juuri itsellesi ja perheellesi sopivan. Tulemme käymään läpi kodin suunnittelua vaihe vaiheelta ideoinnista aina erilaisten materiaalien, tekstiilien ja jopa koristeiden valintaan asti. Nyt tammikuussa syvennymme siihen, mistä suunnittelussa tulee lähteä liikkeelle ja miten. Tule siis mukaan oppimaan, miten sinä voit tehdä kodistasi viihtyisän ja toimivan!

 

Sisustamisiin!

Paula

 

P.S. Jos haluat sukeltaa suunnittelun maailmaan jo aikaisemmin, lataa minun ilmainen Sisustajan pikaoppaani tuosta alta!

Lataa tästä opas kodin sisustussuunnitteluun!

Ahdistaako tuleva remontti ja varsinkin sen suunnittelu? Et oikein tiedä, mistä lähteä liikkeelle ja mitä kaikkea pitäisi huomioida? Unelmissa olisi kaunis ja toimiva koti, mutta miten se tehdään? Ei hätää! Lataa tästä meidän ilmainen opas, ja saat vinkit ja neuvot oman kotisi suunnitteluun!