piristä kotiasi tekstiileillä

Piristä kotia tekstiileillä

30.08.2021

Syyskuu häämöttää parin päivän päässä ja sitten on jo virallisesti syksy. Nän iltojen pimetessä onkin ihana kääriytyä viltin sisään kynttilän valoja fiilistelemään tai hyvää kirjaa lukemaan. Usein syksyisin tulee myös tunne, että koti kaipaa jotain uutta ja useat meidänkin asiakkaista aloittavat joko remontin tai kodin pienemmän päivityksen. Jos remontti ei ole ajankohtaista, poimi tästä vinkit kodin päivittämiseen tekstiilien avulla.

 

Kun koti kaipaa pientä muutosta ja piristystä, tekstiilejä päivittämällä saat helposti uutta ilmettä kotiin.  Me täällä Sisustuskorjaamolla käytämme tekstiilejä värin tuojana stailauksissamme todella paljon. Useissa stailauskohteissa seinät ovat pääsääntöiseti valkoisia ja kodeista täytyy silti saada kutsuvia ja houkuttelevia. Siksi me käytämme stailauksissa paljon värikkäitä tekstiilejä, joilla luomme tiloihin väriä ja kodin tuntua. Jotta kodin ilme pysyy kuitenkin harmonisena, kannattaa muistaa muutama nyrkkisääntö tekstiilien valinnassa. Listasisimme sinulle muutaman vinkin kodin tekstiilien värien valintaan.

 

 

Ota kokonaisuus huomioon.

Mikäli kotisi on jo valmiiksi värikäs, ja siellä on esimerkiksi kuviollisia tapetteja, on tekstiileihin hyvä valita yksivärinen vaihtoehto. Ja tämä toimii tietenkin myös toisinpäin, eli jos kodissasi ei ole kuvioita ja sen on hyvin rauhallinen väritykseltään, tuo kuviolliset tekstiilit mukavaa piristystä. Valitse tekstiileihin väri, joka sointuu kotisi väreihin. Värin ei tarvitse olla sama, kuin esimerkiksi tapetissa, mutta sointuva sen täytyy olla. Vaihtoehtoisesti voit käyttää myös vastavärejä, jotka korostavat toisiaan. Mieti ja fiilistele, mikä vaikutus milläkin ratkaisulla kotisi ilmeeseen on.

 

Tässä kohteessa olohuoneen yhdelle seinälle valittiin kuviollinen näyttävä tapetti. Poimimme sisustustekstiilien värit tapetin sävyistä.

 

Olohuoneen verhoiksi valitsimme vaaleanpunaiset yksiväriset verhot, jotka sointuivat niin tapettiin kuin mattoonkin. Vaihtoehtoisesti verhojen väriksi olisi hyvin sopinut myös vedenvihreä tai valkoinen.

 

 

Valitse sävypaletti jolla kokonaisuus pysyy hallinnassa, mutta mielenkiintoisena.

Kodin ja varsinkin tekstiilien värejä voit valita myös väripaletin avulla. Valitse sinua miellyttävä värimaailma ja lähde poimimaan värit siitä. Voit käyttää väripalettina vaikka sinua miellyttävää taulua, kuvaa, kollaasia tai vaikka maalisävykokoelmaa. Esimerkiksi Tikkurila julkaisee joka vuosi Color Now -kokoelman, johon on jo valmiiksi koottu toisiinsa sointuvia sävyjä. Ota mallia vaikka näistä ja päivitä kotisi tekstiilit sen mukaan.

Vinkki! Valitse sävyistä ainakin kaksi ja käytä niitä, jotta saat tasapainoisen ja mielenkiintoisen kokonaisuuden!

 

Tässä kohteessa poimimme tekstiilen sävyt taideteoksista, joita käytimme kohteen somistuksena. Näin saatiin mielenkiintoinen ja harmoninen kokonaisuus.

 

 

Ole rohkea!

Jos olet arka sisustaja, on tekstiileillä hyvä kokeilla värejä sisustuksessasi. Valitse rohkeasti sävyjä, jotka tuovat sinulle iloa tai kokeile jotain aivan uutta! Voit kokeilla esimerkiksi toisiinsa sointuvia sävyjä tai rohkeasti vastavärejä. Sisustustekstiilejä on helppo ja nopea vaihtaa, jos ne alkavat sinua ahdistaa. Lisäksi hyväkuntoisia tekstiilejä löytyy paljon esimeriksi kirpputorilta ja ne menevät siellä myös hyvin kaupaksi. Näin pystyt siis kokeilemaan rajojasi helposti, taloudellisesti ja ekologisesti.

 

Värikkäillä tekstiileillä muutat vaalean huoneen ilmettä nopeasti. Tämänkin makuuhuoneen tunnelma olisi ihan toinen valkoisilla, harmailla tai vaaleanpunaisilla tekstiileillä.

 

Kun värimaailma on harmoninen, voit tuoda kuvioita rohkeasti useisiin eri tekstiileihin, kuten tyynyihin ja verhoihin.

 

Valitse rohkeasti tekstiileihin vastavärejä, jotka tekevät tilasta mielenkiintoisen.

 

Harmonista kokonaisuutta piristät helposti esimerkiksi muutamalla täysin erivärisellä yksityiskohdalla.

 

Mikäli tekstiilien valinta tuntuu ylivoimaiselta, olemme mielellämme avuksi. Pieniin sisustusongelmiin oiva apu, on esimerkiksi meidän Vilkaisu -palvelu!

 

Sisustamisiin!

Paula

 

Kirjoittaja on kuopiolainen sisustusarkkitehti ja yrittäjä Sisustuskorjaamolta. Voit tutustua Paulaan tarkemmin täältä.

Sisustuskorjaamo toteuttaa sinulle ainutlaatuisen sisustussuunnitelman kotiin tai konttoriin.  Lisäksi toteutamme myyntistailauksia asuntomyynnin tueksi. Toimimme Kuopiosta koko maahan.

 

Lataa tästä opas kodin sisustussuunnitteluun!

Ahdistaako tuleva remontti ja varsinkin sen suunnittelu? Et oikein tiedä, mistä lähteä liikkeelle ja mitä kaikkea pitäisi huomioida? Unelmissa olisi kaunis ja toimiva koti, mutta miten se tehdään? Ei hätää! Lataa tästä meidän ilmainen opas, ja saat vinkit ja neuvot oman kotisi suunnitteluun!