Unelma vs todellisuus

Unelmat vs. todellisuus

08.02.2021

Kuinka yhdistää unelmat ja todellisuus? Tällä viikolla kerron sinulle, miten pääset jatkaamaan suunnitelmaasi ja kuinka yhdistätä unelmalistasi todellisuuteen.

Viime viikolla haaveiltiin siitä, mitä kaikkea haluaisit kodissasi olevan. Toivottavasti sait oikeasti ajatukset liikkeelle ja annoit unelmille siivet! Haaveilu ja unelmointi on kaiken suunnittelun lähtökohta, koska sitä kautta löytyy usein ratkaisuja, joita ei normaalisti tule ajatelleeksi. Villien unelmien ja ideoiden kautta löytyy usein hyviä oivalluksia ja pystyt näkemään kotisi hieman ”laatikon ulkopuolelta.” Se on todella tärkeää, sillä usein me jumitumme ajattelemaan asiat vain samalla tavalla kuin ne ovat aina olleet. Varsinkin oman kodin kohdalla ”ulkopuolisten silmien” avulla katsominen on tosi vaikeaa, mutta myös todella tärkeää, jotta saat kotisi koko potentiaalin käyttöön. Jos et vielä lukenut viime viikon tekstiä, löydät sen tästä.

Nyt on kuitenkin aika alkaa suhteuttaa unelmia todellisuuteen. Aiemmin listattuja unelmia rajoittaa periaatteessa vain seiniesi sijainti sekä budjettisi. Lähde siis liikkeelle siitä, paljonko listaamasi tarpeet ja toiveet vievät tilaa ja paljonko sinulla on rahaa käytettävissä. Valitettavasti totuus on se, että usein kaikkia toiveita ja haaveita ei syystä tai toisesta pysty toteuttamaan. Tila tai rahat eivät yksinkertaisesti riitä. Arvota siis toiveet ja tarpeet tärkeysjärjestykseen, mutta mieti tämä kohta todella tarkasti.

  • Mikä kodissa kaipaa eniten muutosta? Onko jokin paikka jo hajoamassa käsiin?
  • Mikä tekee kodistasi todella toimivan?
  • Mitkä ovat ne pahimmat ongelmakohdat?
  • Mikä vie eniten tilaa?
  • Mitä muutosta ilman pystyt vielä elämään?

 

Mieti tätä kohtaa käytännön kannalta. Esimerkiksi:

  • Miten eteisen tulee toimia, jotta arkenne on mahdollisimman sujuvaa?
  • Miten käytätte keittiötä? Kokkaatteko paljon? Onko sinulla paljon astioita, joille tarvitset säilytystilaa? Vai riittäisikö vähempikin?
  • Tarvitsetteko oikeasti valtavan olohuoneen? Vai olisiko järkevämpää elää hieman pienemmässä olohuoneessa ja panostaa makuuhuoneiden säilytystilaan?
  • Mitä kaikkea toimintoja tarvitset kodinhoitohuoneeseen? Mitä kaikkea voisit yhdistää sinne, jotta kodinhoito helpottuisi?

 

Käy arkeanne läpi mielikuvissasi ja mieti, miten teidän perheessä toimitaan. Mikä oikeasti toimii teillä ja mikä on vain kaunis haave? Totuushan on, että kaikki ratkaisut, vaikka ne miten kauniita olisivat, eivät välttämättä joka kodissa toimi käytännössä. On hyvin paljon perheen tavoista ja tottumuksista kiinni, mikä kenellekin toimii. Ole siis rehellinen itsellesi ja mieti ongelmakohdat läpi rauhassa unelmiisi suhteuttaen.

Sisustamisiin!

Paula

Lataa tästä opas kodin sisustussuunnitteluun!

Ahdistaako tuleva remontti ja varsinkin sen suunnittelu? Et oikein tiedä, mistä lähteä liikkeelle ja mitä kaikkea pitäisi huomioida? Unelmissa olisi kaunis ja toimiva koti, mutta miten se tehdään? Ei hätää! Lataa tästä meidän ilmainen opas, ja saat vinkit ja neuvot oman kotisi suunnitteluun!