Anna unelmiesi lentää! Näin aloitat kodin suunnittelun.

31.01.2021

 

Olitpa sitten rakentamassa uutta kotia tai remontoimassa vanhaa, oman kodin suunnittelu ei aina ole helppoa. Nopeasti mopo karkaa käsistä tai sitten ideoita ei synny millään. Ja miten suunnitella koko perhettä miellyttävä koti, jossa kaikkien on hyvä olla? Entä jos unohtaa jotain todella olleellista, joka jää harmittamaan myöhemmin? Miten sitten lähteä liikkeelle kodin muutoksen suunnittelussa? Tässä sinulle helpot ohjeet kuinka pääset alkuun, löydät uusia ideoita ja et unohda mitään tärkeää.


Kun lähdet suunnittelemaan kotisi muutosta, mieti mitä kaikkea unelmiesi kodissasi pitäsi olla? Tee unelmistasi listaus, kirjoita mukaan aivan kaikki hulluimmatkin toiveet. Älä ajattele mikä on mahdollista ja mikä ei, vaan kirjoita aivan kaikki ylös. Etsi ideoita erilaisista blogeista, Pinterestistä, netistä… ihan mistä vain! Käy läpi arjen toimintoja, mieti mikä kodissa ei nyt toimi ja miten tuon epäkohta toimisi kaikista parhaiten.

Mieti muunmuassa seuraavia asioita:

  • Millainen perhe teillä on? Vai oletko sinkku?
  • Montako lasta teillä on? Vai onko yhtään? Onko haaveissa tulla?
  • Minkä ikäisiä lapsia teillä on? Vai joko lapset muutti omilleen?
  • Onko lemmikkejä? Tai tuleeko niitä?
  • Millaista arkea teillä eletään? Onko kiire? Vai oletteko koti-ihmisiä?
  • Oletteko siivoushulluja vai eikö voisi vähempää kiinnostaa?
  • Millaiset värit miellyttää teitä?
  • Millainen tunnelma saa olon tuntumaan kodikkaalta?
  • Minkä-ikäinen talo tai asunto on, jossa asut? Haluatko korostaa / vaalia sitä vai pidätkö modernista?


Haaveita kirjoittaessa unelmat konkretisoituvat ja saat jäsenneltyä ne paremmin. Näin näätte myös helposti, onko perheessänne paljon samoja toiveita vai onko jokaisella joku oma haave. Listauksen avulla on helpompi lähteä liikkeelle suunnittelussa, näin toiveet ja tarpeet eivät myöskään pääse unohtumaan. Ja muista, että tässä ensimmäisessä vaiheessa ei tarvitse pidätellä, vaan anna unelmien lentää!

Ensi kerralla neuvon, miten unelmia lähdetään järjestämään todellisuuden kanssa.

Sisustamisiin!

Paula

 

P.S. Mikäli et jaksa odottaa ensi viikkoon, voit ladata meidän Sisustajan pikaopas 2.0 vaikka heti ja pääset välittömästi jatkamaan suunnittelua! Oppaan pääset lataamaan tästä:

Tilaa tästä Sisustajan pikaopas 2.0
Sisustajan pikaopas 2.0 auttaa sinua kotisi suunnittelussa. Tilaa tästä ilmaiseksi!

Lataa tästä opas kodin sisustussuunnitteluun!

Ahdistaako tuleva remontti ja varsinkin sen suunnittelu? Et oikein tiedä, mistä lähteä liikkeelle ja mitä kaikkea pitäisi huomioida? Unelmissa olisi kaunis ja toimiva koti, mutta miten se tehdään? Ei hätää! Lataa tästä meidän ilmainen opas, ja saat vinkit ja neuvot oman kotisi suunnitteluun!