Kodin täytyy herättää tunteita!

25.01.2021

Asutko sinä kodissa, mikä ei tunnu miltään? Miltä sinusta tuntuu tulla kotiin? Herättääkö koti sinut hymyilemään ja tuntemaan ilon tunteita? Jos ei, niin sinun olisi varmasti syytä paneutua kodin sisustukseen vähän tarkemmin.

Me suomalaiset ollaan usein hyvin vaatimattomia. ”Kyllä tämä minulle kelpaa” on hyvin yleinen sanonta, jota kuulen, kun kysyn ihmisiltä, mitä he ovat mieltä kodistaan. Mutta kun päästään jutussa hieman pintaa syvemmälle, alkaa usein tulla esiin epäkohtia, jotka ärsyttää tai jopa hankaloittavat joka päiväistä elämää. Miksi sitten tyydytään elämään näiden epäkohtien kanssa? Onko se vain vaatimattomuutta, ajattelemattomuutta vai aikaansaamattomuutta? Siihen minulla ei ole vastausta, mutta mielestäni kenenkään ei pitäisi vain tyytyä kodin epäkohtiin. Koti on meille jokaiselle niin tärkeä paikka, että siellä pitäisi pystyä tuntemaan olonsa hyväksi ja mukavaksi. Kodin pitäisi herättää sinussa iloa.

Kun kotia lähdetään suunnittelemaan, painotetaan meillä täällä Sisustuskorjaamolla kolmea tärkeintä T:tä; eli toiveita, tarpeita ja tyyliä. Kun nämä asiat on määritelty asiakkaiden mieltymysten ja vaatimusten mukaisesti, saadaan lopputulos, joka on nimenomaan asukkailleen suunniteltu. Niiden määritys voi tuntua aluksi hankalalta ja epämääräiseltä, mutta on ehdottoman tärkeä osa suunnitteluprosessia, sillä me emme ole tulossa asumaan kotiisi. Näin ollen kodin sisustus täytyy määritellä siellä asuvia ihmisiä miellyttäväksi, ei suunnittelijaa varten. Tämä tärkeä vaihe myös rajaa ja antaa suunnittelijan työlle raamit, joita seurata, sillä maailmassa on niin paljon vaihtoehtoja, että arpomalla niiden kaikkien ehdottelusta asiakkaalle ei tulisi mitään.

Toki kodin tekeminen oman näköiseksi vaatii toisinaan myös rohkeutta. Jos oma tyylisi poikkeaa hyvin paljon ystäviesi tai asuinalueesi tyylistä, voi muutos tuntua radikaalilta ja mieleen nousee, mitä toiset ovat mieltä. Pitäisi kuitenkin muistaa, että jokaisen koti on oma, ja se saa olla juuri sen näköinen kuin sinä haluat. Jos ystävällä on vaalea ja moderni koti, ei se tarkoita, että sinulla pitäisi olla. Kodin suunnittelussa tärkeintä on, että koti tuntuu sinusta hyvälle. Että se herättää sinussa ylpeyttä, saa sinut tunteman itsesi hyväksi ja rentoutumaan. Ole siis rohkea ja tee omannäköisiä ratkaisuja! 

 

Sisustamisiin!

Paula

Lataa tästä opas kodin sisustussuunnitteluun!

Ahdistaako tuleva remontti ja varsinkin sen suunnittelu? Et oikein tiedä, mistä lähteä liikkeelle ja mitä kaikkea pitäisi huomioida? Unelmissa olisi kaunis ja toimiva koti, mutta miten se tehdään? Ei hätää! Lataa tästä meidän ilmainen opas, ja saat vinkit ja neuvot oman kotisi suunnitteluun!