5 yleisintä remonttimokaa

18.04.2021

Välillä törmään työssäni hyvinkin erilaisiin sisustusratkaisuihin. Enkä nyt tarkoita persoonallisesti sisustettuja koteja, ne ovat kerrassaan viehättäviä ja kertovat paljon asukkaistaan. Mutta välillä törmään ratkaisuihin, joita voi jo kutsua sisustusmokiksi. Ne tekevät hienostakin kokoaisuudesta hieman ontuvan tai valmiiksi vanhanaikaisen. Listasin nämä yleisimmät mokat, jotta sinä voit välttää ne omassa kodissasi.

 

1. Lattiamateriaalit on asennettu joka huoneeseen eri tavalla.

Lattiamateriaali ohjeistetaan aina asentamaan valon suuntaisesti, jotta saumat eivät tule näkyviin valon heijastuksesta. Asunnoissa, joissa ikkunoita on useaan suuntaan, pitää tässä kuitenkin tehdä pieni poikkeus. Valitse lattian suunta suurimpien huoneiden, eli yleensä olohuoneen valon mukaisesti ja asenna se saman suuntaisesti koko kerrokseen. Näin saat lattioista yhtenäisen näköiset ja tilat soljuvat huoneesta toiseen.

 

2. Joka huoneeseen on valittu erilainen, toisistaan täysin poikkeava tapetti ja värimaailma.

On toki kiva, että koti on värikäs, mutta myös värisävyjen valinnassa yhtenäisyys on valttia. Kiinnitä huomiota valintojesi sävyihin ja valitse saman sävymaailman tuotteita; esimerkiksi murrettuja sävyjä tai kirkkaita sävyjä. Älä kuitenkaan sekoittele näitä keskenään, koska kokonaisuudesta tulee sekava.

 

3. Tehosteseinä vaalealla tai liian kirkkaalla värillä.

Tehosteseinä, tuo 2010 -luvun hitti. Niitä piti saada joka taloon ja mielellään joka huoneeseen. Ajatuksena tehosteseinä on ihan kiva, mutta valitettavasti usein värisävyksi valikoitui niin kirkas väri, että silmiä särkeää. Tai toisena vaihtoehtona on käyttää ”pirteää harmaata”, jonka tehoste merkitystä pikkusen kyseenalaistan. Jos haluat tuoda huoneeseen tunnelmaa, maalaa sitten koko huone rohkeasti samalla sävyllä. Ja jos arvot kahden sävyn välillä, usein kannattaa ottaa se vähän vaaleampi.

 

4. Pystyraita suihkun tai wc-istuimen taakse.

Aijai… tässä toinen 2010-luvun remonttivillitys. Älä laita enää. Pliis.

 

5. Kallis remontti, mutta sisustukseen ei muistettu panostaa.

Näitä näkee aika ajoin. Remontti on tehty kyllä isolla rahalla, mutta valmiisiin kauniisiin huoneisiin on raahattu ne samat 20 vuotta vanhat kuluneet sohvat, Ikean tasot ja äidin vanhat verhot. Kun suunnittelet remonttia, muista miettiä kokonaisuus ihan loppuun asti ja jaa budjettisi niin, että saat hankittua myös sisustukseen sopivat kalusteet ja tekstiilit. Kaikkea ei tietenkään tarvitse uusia, mutta säilyttettävät huonekalut kannattaa huomioida suunnitteluvaiheessa, jotta ne istuvat ja mieluiten korostuvat valmiissa kokonaisuudessa.

 

Kun remontoit suunnittele etukäteen mitä teet ja miltä kokonaisuus tulee näyttämään. Hyvällä suunnittelulla vältät mokat ja saat kodin, joka on kaunis ja ehjä kokonaisuus. Jos kaipaat apua, tulen mielelläni avuksesi. Saat minun kiinni numerosta 0505113713, sähköpostilla paula@sisustuskorjaamo.fi tai täyttämällä meidän yhteydenottolomakkeen.

Sisustamisiin!

Paula

 

P.S. Jos haluat tietää toiset 5 sisustusvinkkiä, voit tilata ne sähköpostiisi tästä.

Kirjoittaja on kuopiolainen sisustusarkkitehti ja yrittäjä Sisustuskorjaamolta. Sisustuskorjaamo tarjoaa sinulle sisustussuunnittelua kodeista konttoreihin sekä myyntistailausta asuntosi myynnin tueksi. Toimimme Kuopiosta koko maahan.

Lataa tästä opas kodin sisustussuunnitteluun!

Ahdistaako tuleva remontti ja varsinkin sen suunnittelu? Et oikein tiedä, mistä lähteä liikkeelle ja mitä kaikkea pitäisi huomioida? Unelmissa olisi kaunis ja toimiva koti, mutta miten se tehdään? Ei hätää! Lataa tästä meidän ilmainen opas, ja saat vinkit ja neuvot oman kotisi suunnitteluun!