80-luvun kylpyhuone nykypäivään

 

Perinteinen 1980-luvulla rakennetun talon kylpyhuone kaipasi jo kovasti remonttia. Synkät, tumman ruskeat laatat olivat jo aikansa nähneet ja tilaan kaivattiin kovasti uutta ilmettä. Kahden aikuisen kotia, josta lapset olivat jo lähteneet maailmalle, oli pikku hiljaa remontoitu ja nyt vuorossa oli kylpyhuone, jonka suunnitteluun asiakkaat kaipasivat apua. He toivoivat jotain uutta ja nykyaikaista sekä ripauksen jotain ”pientä kivaa”, sillä saunassa käydään tässä kodissa joka ilta.

Kun asiakkaat ihastuivat valkoiseen aaltolaattaan, syntyi idea ”rantateemasta”. Aaltolaatan kaveriksi valittiin pitkä ja kapea, pinnaltaan hiekkaa muistuttava laatta. Koska laatta oli rektifioitu eli mittaansa leikattu, voitiin se asentaa saumattomasti. Lattiaan valittiin seinälaattoihin sointuva beigelaatta, jotta yleisilme pysyy seesteisenä. Pienenä luksuksena tilaan valittiin kaunis kiviallas, jonka alle asiakkaan ystävä valmisti puutason tuppeensahatusta lankusta. Laattakulmalistalla laatoitetut ikkunan pielet tuovat tilaan viimeistellyn ilmeen.

En yleisesti pidä teemoista suunnittelusta, koska harva meistä haluaa asua huvipuistossa, mutta tässä kohteessa tehtiin poikkeus. Toki valittu teema ei ole yliampuva eikä sitä ole korostettu liikaa. Tilaan valittu ”rantateema” sointuu kauniisti kodin muihin tiloihin ja on ajaton. Lisäksi pienet yksityiskohdat sekä taitava laatoitustyö tekevät tilasta viimeistellyn.

Lataa tästä opas kodin sisustussuunnitteluun!

Ahdistaako tuleva remontti ja varsinkin sen suunnittelu? Et oikein tiedä, mistä lähteä liikkeelle ja mitä kaikkea pitäisi huomioida? Unelmissa olisi kaunis ja toimiva koti, mutta miten se tehdään? Ei hätää! Lataa tästä meidän ilmainen opas, ja saat vinkit ja neuvot oman kotisi suunnitteluun!