Mitä sisustussuunnittelu maksaa?

04.05.2020

Olet varmaankin joskus miettinyt, mitä sisustussuunnittelijan palkkaaminen maksaisi ja paljonko sisustussuunnittelu maksaa? Mihin suunnittelun hinta perustuu ja mitä sillä saa? Vastauksia on varmasti yhtä monta kuin on suunnittelijaa, mutta tässä muutamia yleisiä asioita ja tietoa siitä, mitä sisustussuunnittelu yleensä maksaa.    

 

Sisustussuunnittelun hinta muodostuu eri suunnittelijoilla eri tekijöistä. Hintahaitari on melkoisen suuri, riippuen suunnittelutyön laajuudesta sekä siitä, minkä tasoisen suunnitelman valitset. Myös eri tasoisilla suunnittelijoilla voi olla eri hinnat. Keskimäärin sisustussuunnittelun tuntityön hinta pyörii n. 60 – 100 euron välillä, mutta yleensä suunnittelijat laskevat sinulle urakkahinnan, joka sisältää yhdessä sovitut työt sekä suunnittelun osa-alueet. Osalla suunnittelijoista, kuten meillä Sisustuskorjaamolla, on etukäteen mietittyjä suunnittelupaketteja, jotka ovat kiinteähintaisia ja sisältävät tietyt työt.

Mihin sisustussuunnittelun hinta sitten perustuu? Yleisesti maksat tietenkin suunnittelijan ajasta, mutta lisäksi hinta koostuu hyödystä, sinun ajan säästöstä, suunnittelijan kokemuksesta ja tietotaidosta sekä tietenkin hänen visiostaan. Kiireisen arjen keskellä ei aina itselle jää aikaa miettiä tulevaa remonttia tai uuden kodin sisustusta. Sinulla voi olla visio, miltä haluaisit kotisi näyttävän, mutta kaupoissa juokseminen ja asioiden vertailu vie valtavasti aikaa sekä energiaa. Silloin on hyvä harkita, onko oma aikasi todella vaivan arvoista vai olisiko järkevämpää ulkoistaa suunnitteluprojekti kokonaan tai osittain. Suunnittelija tuo aina myös uusia näkemyksiä, koska hän katsoo tiloja ulkopuolisen silmin. Me helposti jumiudumme itse ajattelemaan, että koska asiat ovat aina olleet näin, ei niitä voi muuttaa. Tämähän ei useinkaan ole totta, vaan tarvitaan vain uutta näkemystä sekä rohkeutta.

No mitä se sisustussuunnittelu maksaa sitten meillä Sisustuskorjaamolla? Se riippuu tietenkin siitä, millaista suunnittelutarvetta sinulla on. Tässä nopeasti kooste meidän palveluistamme:

Jos kaipaat pientä apua tai konsultaatiota pieniin kodin ongelmakohtiin, on Vilkaisu™ sopiva palvelu sinulle! Meidän Vilkaisu-palvelu on siis sisustusarkkitehdin konsultaatiokäynti, jonka aikana voimme käydä läpi vaikka kaikki kotisi ongelmakohdat. Saat paikan päällä vinkit ja neuvot näiden ongelmien korjaamiseksi. Lisäksi teemme käynnistämme muistion, josta selviää kaikki läpi käydyt asiat ja suositukset ongelmakohtien korjaamiseksi. Vilkasu-palvelun hinta on 98,00 € / tunti, sisältäen käynnin, matkat Kuopio-Siilinjärvi alueella sekä muistion.

Kun olet sisustamassa kotiasi ilman remonttia, on apunasi Sisustuksen säätö™. Se on kodin irtosisustuksen suunnittelupalvelu, jossa voimme suunnitella kotiisi tekstiilit, huonekalut, koristeet, taulut ja valaisimet… Siis kaiken sen, mitä voit vaihtaa ilman remonttia. Sisustuksen säätö™-palvelun hinta alkaen 700,00 €.

Remontin suunnittelussa apunasi on Kodin kohennus™. Palvelu on tarkoitettu pintamateriaalien suunnitteluun eli voit käyttää sitä kotisi katto-, lattia- ja seinämateriaalien suunnitteluun. Hinta Kodin kohennus™-palvelulle on alkaen 560,00 €. Vaikka tämä palvelu ei sisälläkään huonekalujen ja irtosisustuksen suunnittelua, otamme suunnittelussa ne tietenkin huomioon. Näin saamme kotisi sisustuksesta aikaan ehjän kokonaisuuden.

Sitten kun lähes tulkoon kaikki menee uusiksi pintamateriaaleja ja sisustusta myöten, on valintasi Perinpohjainen parannus™. Tämä palvelu on suunniteltu kokonaisvaltaiseen sisustussuunnitteluun, jossa suunnittelemme kotiisi aivan kaiken. Toki, jos sinulla on olemassa olevia kalusteita tai asioita, joita ei vaihdeta, otetaan ne tietenkin huomioon suunnitelmaa tehdessä. Perinpohjainen parannuksen hinta alkaen 1260,00 €.

Kaikki sisustussuunnittelupalvelumme (paitsi VILKAISU) sisältävät seuraavat asiat:

  • Kirjaukset tarpeistasi ja toiveistasi sekä tyylimääritelmän.
  • Suunnitteluraportin, josta käy sanallisesti ilmi, mitä ollaan tekemässä miksi ja miten. Suunnitteluraportti helppottaa merkittävästi suunnitelman läpikäyntiä silloin, kun palkkaat muutosta tekemään esimerkiksi kirvesmiehen tai remonttifirman.
  • Listauksen muutokseen tarvittavista tuotteista hintoineen, menekkeineen ja hankintapaikkoineen eli huonekortit.
  • Kaikki tarvittavat 2D-, 3D- ja pohjakuvat sekä työselosteet.

 

Mikäli haluat nähdä etukäteen, millainen meidän sisustussuunnitelmamme on ulkoasultaan, voit tilata meidän mallisuunnitelmamme nähtäväksesi tästä.

 

Palvelupaketeistamme löytyy erikseen sisustussuunnittelupaketit yritystilojen suunnitteluun. Voit tutustua niihin tarkemmin täältä. Kaikki hinnat ja saatavuustiedot ovat nähtävillä palvelun ohessa.

Jos haluat vertailla ja tutustua suunnittelupaketteihimme tarkemmin, löydät ne kaikki palvelut sivultamme: www.sisustuskorjaamo.fi/palvelut. Kaikki palvelumme ovat tietenkin saatavilla myös etänä, joten mikäli kohteesi sijaitsee vähän kauempana Kuopiosta, ota yhteyttä ja tuumataan, miten pystymme auttamaan sinua. Ja mikäli sopivaa palvelupakettia ei valmiista sisustussuunnittelupaketeistamme löydy, teen sinulle mielelläni yksilöllisen tarjouksen. Laita minulle viestiä tai soita. Yhteystietoni ovat tuossa alla.

 

Sisustamisiin!

Paula

050 5113713

paula@sisustuskorjaamo.fi

 

Kirjoittaja on kuopiolainen sisustusarkkitehti ja yrittäjä Sisustuskorjaamolta. Voit tutustua Paulaan tarkemmin täältä.

Sisustuskorjaamo toteuttaa sinulle ainutlaatuisen sisustussuunnitelman kotiin tai konttoriin.  Lisäksi toteutamme myyntistailauksia asuntomyynnin tueksi. Toimimme Kuopiosta koko maahan.

Lataa tästä opas kodin sisustussuunnitteluun!

Ahdistaako tuleva remontti ja varsinkin sen suunnittelu? Et oikein tiedä, mistä lähteä liikkeelle ja mitä kaikkea pitäisi huomioida? Unelmissa olisi kaunis ja toimiva koti, mutta miten se tehdään? Ei hätää! Lataa tästä meidän ilmainen opas, ja saat vinkit ja neuvot oman kotisi suunnitteluun!