Tiedote

Julkaisu vapaa 1.4.2021 klo 9:00

Sisustuskorjaamo investoi tulevaisuudessa vihreään kuljetuskalustoon.

Kuopiolainen sisustusarkkitehti – ja stailaustoimisto näyttää tietä muille alan toimijoille investoimalla suuresti vihreään kuljetuskalustoon. Yritys on investoinut omaan sähköjunaan ja ottaa käyttöön myös muita vihreän liikkumisen muotoja, kuten kuljetuspyörät.

 

– Meille tavaroiden liikuttaminen on lähes jokapäiväistä hommaa ja olemmekin pitkään olleet tilanteessa, että oman kuljetuskaluston hankkiminen olisi taloudellisesti järkevää, toteaa yrittäjä, sisustusarkkitehti Paula Valta. Kun uutinen Kuopioon rakennettavasta lähijunaverkostosta julkaistiin, alkoi ajatus omasta tavarankuljetusjunasta muhia Vallan päässä. Myös rautateiden vapauttaminen VR:n hallinnasta lisäsi kiinnostusta asiaan. Teslan tuodessa markkinoille oman sähköjunamallistonsa, oli päätös investoinnista selvä. – Haluamme ehdottomasti olla mukana tässä tulevaisuuden kehityksessä, Paula Valta iloitsee.

Kuopion kaupunkialueelle ja lähikuntiin rakennetta lähijunaverkosto mahdollistaa notkean liikkumisen ja sähköllä toimiva tavarajuna on hyvin ekologinen valinta, toteaa valtionkuljetusviraston vastaava Mari Loustarinen. Loustarinen iloitsee siitä, että yritykset ovat rohkeasti lähteneet mukaan kehittämään lähijunaverkostoa ja investoivat omaan kalustoon. Tämä lisää radan käyttöastetta ja monipuolistaa sen käyttöä. Lähijunaverkosto on yhteydessä myös valtakunnan junaverkostoon, joten kuljetukset joka puolelle suomea hoituvat tulevaisuudessa näppärästi.

– Koska junalla ei pääse aivan jokaisen stailauskohteen luo, olemme investoineet myös kuljetuspyöriin, joilla kalusteiden jakelu suoritetaan varsinaisiin kohteisiin. Otimme mallia kuopiolaisesta Biketaxista. Heillähän on nämä kuljetuspyörät olleet käytössä jo usean vuoden, ja ne ovat osoittautuneet toimivaksi ratkaisuksi ihmisten kuljetukseen. Miksipä ne eivät toimisi myös tavarakuljetuksiin yhtä hyvin! toteaa Valta. – Meillä on perusteilla sisaryhtiö, johon olemme ottaneet mallia Woltista. Tulemme palkkaamaan lähitulevaisuudessa useita kuljettajia, jotka hoitavat kalusteidemme jakelun stailauskohteisiin kuljetuspyörien avulla. Ja stailauskeikkojen välissä kuljettajat voivat kyyditä sitten vaikka ruokaa, erilaisia muita tavaroita tai vaikka ihmisiä, kertoo Sisustuskorjaamon kuljetuspäälliköksi ylennetty Mira Luostarinen. Tämä on meille suuri investointi, mutta uskomme, että se maksaa itsensä takaisin ihan muutamassa vuodessa, Valta ja Luostarinen toteavat yhdessä.

 

Lisätietoa hankkeesta antaa yrittäjä Paula Valta, 050 511 3713 sekä kuljetuspäällikkö Mira Luostarinen, 041 3191474.

 

Lataa tästä opas kodin sisustussuunnitteluun!

Ahdistaako tuleva remontti ja varsinkin sen suunnittelu? Et oikein tiedä, mistä lähteä liikkeelle ja mitä kaikkea pitäisi huomioida? Unelmissa olisi kaunis ja toimiva koti, mutta miten se tehdään? Ei hätää! Lataa tästä meidän ilmainen opas, ja saat vinkit ja neuvot oman kotisi suunnitteluun!